Локални инспекциски служби во интерес на граѓаните


100-тина локални инспектори и раководители на општински инспекциски служби присуствуваат на дебата во организација на НВО Инфоцентарот и партнерските организации Спектар од Крива Паланка и Центарот на заедницата на општина Струга, во рамки на проектот „Локални инспекциски служби во интерес на граѓаните“, поддржан од Цивика Мобилитас.
📌На дебатата се презентираат наодите од анкетата која опфати 96 локални инспектори од повеќе општини низ државата во врска со примената на новиот Закон за инспекциски надзор.
📌Инфографиците со клучните резултати на анкетата се достапни на следниов линк: https://www.facebook.com/NVOInfocentar/posts/5774317659287692

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk