Остварена билатерална средба меѓу Инспекцискиот совет на Република Северна Македонија и Управата за инспекциски работи на Република Црна Гора

На 14.10.2021 година Претседателката на Инспекцискиот совет на Република Северна Македонија м-р Магдалена Филиповска Грашкоска беше домаќин на директорот на Управата за инспекциски работи на Република Црна Гора г-дин Илир Харасани . Целта на посетата беше воспоставување на билатерална соработка од областа на вршење на инспекциски надзор.

За време на посетата, беа разменети информации и искуства, со посебен акцент на развојот на електорнскиот систем за автоматизација на инспекциската постапка и инспекциското работење – „е-инспектор“.  Дополнително, двете страни разговараа и за процеост на изработка и примена на листите за проверка, проценката на ризик при планирање на инспекцискиот надзор, како и начинот на лиценцирање и обука на инспекторите.

На средбата, двете страни ја потврдија потребата од унапредување на соработка и нејзино официјализирање со склучување на Меморандум за соработка.

 

 

Во последните седум дена инспекциите спроведоа вкупно 6.038 контроли и надзори, затворени се три угостителски објекти за непочитување на новите рестриктивни мерки

По една недела од воведувањето на новите рестриктивни мерки за заштита на здравјето на граѓаните и запирање на ширењето на коронавирусот, седумтте инспекциски служби во изминатите денови спроведоа вкупно 6.038 надзори и контроли.

Или поединечно по инспекторати состојбата е следна:Државниот здравствен и санитарен инспекторатод 05-ти март до 11-ти априлизврши 90 надзори, врз основа на кои изрече 15 решенија. При тоа, овој инспекторат којшто покрај вршењето на надзори во здравствените установи, задолжен е и за издавање на решенија за изолација, во посочениот период издаде вкупно 11962решенија за изолација и домашно лекување на лица позитивни на КОВИД19 и лица кои биле во контакт со заболени лица од Ковид 19, што е за 2.000 помалку споредено со претходната недела.

Во истиот период, инспекторите од Државниот пазарен инспекторат, извршија4.591 контроли и 623 надзори поврзани со почитување на здравствените протоколи за отворање и работа на кафетерии и угостителски објекти кои послужуваат храна , Закон за заштита на потрошувачи; Закон за трговија; Закон за нерегистрирана дејност; Закон за угостителска дејност; Закон за градежни материјали;Закон за занаетчиска дејност; Закон за енергетика; Закон за метрологија; Закон за безбедност на производите; Закон за заштита од пушењето.
При спроведените надзори, изречени се 25 прекршочни пријави и 107 решенија за констатираните неправилности, како и 67 прекршочни платни налози. Од вкупниот број на решенија, 3 решенија се донесени поради непочитување на Законот за заштита на населението од заразни болести и Протоколот за работа на угостителските објекти и тоа за по 1 угостителски објект во Струга, Гостивар и Битола, во кои не се почитувале мерките за забрана за прием на гости. Сите три угостителски објекти на лице место се затворени и им се изречени прекршочни платни налози. Oд 1-ви март до сега, вклучително со последниве податоци, од страна на ДПИ, затворени се вкупно 36 угостителски објекти, поради прекршување на здравствените протоколи и закони, односно поради организирање на свадби, прослави, настани, непочитување на број на присутни и групирања. За сите затвoрањa се доставени и прекршочни платни налози во зависнот од големината на субјектот.

Во периодот од 29ти до 04ти Април, Инспекторат за транспорт изврши 52 надзори, при што изречени се: 14-прекршочни пријави и 3 решенија. Во однос на Законот за заштита на населението од заразни болести и Протоколите за превоз на патници, во текот на минатата недела констатирани се неправилности во однос на Протоколот за меѓународен превоз на ппатници и тоа на граничниот премин Табановце , за што се поднесени 3 Прекршочни пријави.

Државниот инспекторат за труд, во изминатите 7 дена изврши 397 надзори во правни субјекти на територијата на целата држава со фокус на почитување на здравствениот протокол за превентивни мерки за сите работни места. При тоа инспекторатот изрече 22 решенија. Од вкупниот број на решенија, 19 решенија се донесени поради непочитување на Протоколот за превентивни мерки за сите работни места, а дополнително изречени се и 2 ППН за 2 вработени лица поради неносење лична заштитна на лицето спротивно чл.28 ст.6 т.1 од Закон за заштита на населението од заразни болести Скопје.

Агенцијата за лекови и медицински помагала, МАЛМЕД во истиот период спроведе 13 надзори во аптеки и при истите не се констатирани неправилности.
Агенцијата за храна и ветеринарство, изврши 229 надзори по Закон за заштита на населението од заразни болести и по Закон за безбедност на храна, при што издадени се 9 решенија и 14 едукации, по основ на небезбеден производ, неизвршени здравствени прегледи, неспроведување на општи хигиенски мерки, неправилно складирање, чување и означување на производи ,неводење на записи за ДПП/ДХП,.

Државниот инспекторат за животна средина изврши 43 надзори, при што за утврдените неправилности издадени се 7 Решенија. Со 2 решенија се наредува на правни лица да извршат мерење на емисии во воздух и води, 4 решенија се однесуваат на јавни комунални претпријатија кои се задолжени да применат минимални технички услови на непрописните депонии на кои го одлагаат отпадот и со 1 решение издадена е забрана за производство на електрична енергија додека да се постигне кота на езерото што ќе овозможи користење на вода за наводнување на земјоделските површини во регионот.

Инспекциските служби и во следниот период продолжуваат со интензивни контроли и надзори на терен, и со санкционирање на сите оние кои ги прекршуваат здравствените протоколи и мерки. Почитувањето на здравствените протоколи и мерки е клучно за заштита на јавното здравје и надминување на оваа здравствена криза, и затоа нема компромис кога е во прашање заштитата на здравјето на граѓаните, односно, секој кој нема да ги почитува мерките ќе сноси одговорност!

Во последните седум дена инспекциските служби спроведоа 5.197 надзори и контроли, затворени се осум угостителски објекти

 

Изминатиот период,  за жал, сведоци сме на зголемен  број на новоинфицирани лица од вирусот КОВИД 19, но и на починати лица како последица од коронавирусот. Оваа состојба доведе до повторно воведување на рестритктивни мерки, во насока на спречувањето на ширењето на коронавирусот со единствена цел  заштитата на јавното здравје и заштита на сите граѓани. Согласно владината одлука, од вчера веќе стапи на сила мерката за за забрана за движење на граѓаните во временски период од 20:00 часот до 05:00 часот наредниот ден, која ќе трае до 20 април.  Од вчера важи и целосната забрана за посетители и гости во сите вежбални, фитнес клубови, спортски центри и сали наменети за вежбање.

Од денеска стапува на сила мерката за  целосна забрана за посетители/гости во сите угостителски објекти – кафетерии, ресторани, барови, клубови, како и во делот за исхрана во угостителски објекти за сместување, хотели, мотели, хостел, пансион или на бензински станици. Оние угостителски објекти кои вршат подготовка и продажба на храна можат да вршат достава или да овозможат подигнување на нарачката надвор од угостителскиот објект (штанд/пулт). Исто така, од денеска има забрана за посетители/гости во сите обложувалници. Работата на обложувалниците да биде овозможена исклучиво преку вршење на шалтерска услуга. И овие мерки ќе важат до 20 април.

Инспекциските служби како важен контролен механизам за правилно спроведување на мерките и здравствените протоколи, продолжуваат со интензивни контолри на терен, и санкции за оние кои нема да ги почитуваат мерките.

Во периодот од 29-ти март до 4-ти април, Државниот пазарен инспекторат, Државниот инспекторат за труд, Државниот санитарен и здравствен инспекторат, Агенцијата за храна и ветеринарство, Државниот инспекторат за транспорт, Агенцијата за лекови и медицински средства и Државниот инспекторат за животна средина и просторно планирање, спроведоа вкупно 5.236 надзори и контроли.

Или поединечно по инспекторати состојбата е следна:

Државниот здравствен и санитарен инспекторат изврши 92 надзори, врз основа на кои изрече 17 решенија. При тоа, овој инспекторат којшто покрај вршењето на надзори во здравствените установи, задолжен е  и за издавање на решенија за изолација, во посочениот период издаде вкупно 13957 решенија за изолација и домашно лекување на лица позитивни на КОВИД19 и лица кои биле во контакт со заболени лица од Ковид 19.

Во истиот период, инспекторите од Државниот пазарен инспекторат, извршија 3.938 контроли и 564 надзори поврзани со почитување на здравствените протоколи за отворање и работа на кафетерии и угостителски објекти кои послужуваат храна , Закон за заштита на потрошувачи; Закон за трговија; Закон за нерегистрирана дејност; Закон за угостителска дејност; Закон за градежни материјали;Закон за занаетчиска дејност; Закон за енергетика; Закон за метрологија; Закон за безбедност на производите; Закон за заштита од пушењето.

При спроведените надзори, изречени се 34 прекршочни пријави и 91 решенија за констатираните неправилности, како и 43  прекршочни платни налози. Од вкупниот број на решенија, 8 решенија се донесени поради непочитување на Законот за заштита на населението од заразни болести и Протоколот за работа на угостителските објекти и тоа за по 2 угостителски објекти во Скопје и Битола, и по 1 угостителски објект во Гостивар, Тетово, Струга и Куманово, во кои не се почитувало работното време и/ или ограничувањето за 4 лица на една маса. Во сите случаи изречена е мерка забрана за вршење на дејност, односно истите се затворени за работа на лице место, а дополнително и изречени им се соодветни прекршочни платни налози.

Инспекторат за транспортпак, изврши 30 надзори, при што за непочитување на материјалните закони изречени се: 2-прекршочни пријави и 1 ППН. Во однос на Законот за заштита на населението од заразни болести и Протоколите за  превоз на патници, минатата недела не се констатирани неправилности.

Државниот инспекторат за труд, во изминатите 7 дена изврши 341 надзори во правни субјекти на територијата на целата држава со фокус на почитување на здравствениот протокол за превентивни мерки за сите работни места. При тоа инспекторатот изрече 16 решенија. Од вкупниот број на решенија, 9 решенијасе донесени поради непочитување на Протоколот за превентивни мерки за сите работни места, а дополнително изречени се и 5 ППН за 5 вработени за неносење  лична заштитна на лицето спротивно чл.28 ст.6 т.1 од Закон за заштита на населението од заразни болести Скопје.

Агенцијата за лекови и медицински помагала, МАЛМЕД во истиот период спроведе 12 надзори во аптеки и при истите не се констатирани неправилности.

Агенцијата за храна и ветеринарство, изврши 220 надзорипо Закон за заштита на населението од заразни болести  и по Закон за безбедност на храна, при што издадени се 8 решенија и  15 едукации и2 ППН, по основ на небезбеден производ, неизвршени здравствени прегледи, неспроведување на општи хигиенски мерки, неправилно складирање, чување и означување на  производи ,неводење на записи за ДПП/ДХП.

Државниот инспекторат за животна срединаво текот на минатата недела  изврши 39 надзори врз основа на материјалните закони за заштита на животната средина, при што за контатираните неправилности издаде две решенија, во врска со управување со отпад.

Апелирам до правните лица, до граѓаните, да ги почитуваат новите мерки, ги охрабрувам инспекторите да вршат контроли и надзори, нема толеранција кога е во прашање заштитата на здравјето на граѓаните. Ова е период кога треба сите  да го дадеме максимумот во битка со вирусот. Видовме дека овој бран на вирусот е многу поопасен и побрзо прогресира, и затоа е клучно ограничувањето на бројот на контакти и почитувањето на мерките. Да се заштитиме себеси, нашите најблиски, и секако да го намалиме притисокот врз здравствените работници. Ја користам оваа можност дарај го честитам денешниот Светски ден на здравјето, и да изразам благодарност  на сите оние кои секојдневно, деноноќно работат и се гржат за заштита на здравјето на секој граѓанин, а тоа се докторите и сите здравствени работници.

Воспоставена е деловна соработка помеѓу Инспекциски совет и Централен Регистар

 

На работниот состанок, одржан на ден 30.03.2021 година во Централен регистар, од страна на Претседателката на Инспекциски совет Магдалена Филиповска – Грашкоска и Директорката на Централен регистар Марија Бошковска – Јанковски, беше потпишан Договор со кој се воспоставува деловна соработка – користење на податоци во електронска форма преку Националната платформа за интероперабилност, за потребите на информацискиот систем на инспекциски надзор Е-инспектор. Целта е дигитализација и автоматизација на инспекциската постапка и работењето на инспекциските служби.
Со оваа соработка им се овозможува на инспекциските служби како посредни корисници на податоци, пристап до точни и ажурни информации за ефикасно спроведување на инспекцискиот надзор во рамки на нивните законски надлежности.

Известување за полагање на испит за лиценца општ дел за завршена интерактивна обука јануари-април 2021 година

Согласно член 2 став 3 од  Правилникот за начинот за спроведување на испитот за стекнување со лиценца за инспектор („Службен весник на Република Северна Македонија“ број 238/2019), во пресрет на испитна сесија за интерактивна обука реализирана во период јануари-април 2021 година, Инспекцискиот совет ги утврди следните термините за полагање на испит за  стекнување со лиценца за инспектор – општ дел, и тоа:

 

Термин1

26.4.2021

Термин 2

27.4.2021

Термин 3

28.4.2021

1 9.00-10.30 9.00-10.30 9.00-10.30
2 11.00-12.30 11.00-12.30 11.00-12.30
3 13.00-14.30 13.00-14.30 13.00-14.30

 

Најдоцна 15 дена пред одржувањето на испитот, Советот по електронски пат ќе го извести секој кандидат за инспектор, поедеинечно, за време и место на полагање на општиот дел од испитот.

Испитот Инспекцискиот совет испитот ќе го спроведе во просторија која е материјално и технички опремена  со соодветна информатичко-комуникациска опрема.

Општиот дел од испитот се полага со одговарање на електронски тест на компјутер.

Тестот брои вкупно 45 прашања, по 15 од секој степен на сложеност (ниска, средна и висока сложеност) во кои се опфатени темите од осумте модули од интерактивната обука.Времетраењето за полагање на општиот дел од испитот изнесува 90 минути.

За секое прашање се понудени четири можни одговори од кои само еден е точен. Вкупниот збир на бодови за испитните прашања вклучени во тестот изнесува 90. Испитот се смета за положен, доколку кандидатот освои  најмалку 60 бодови.

Резултатот и исходот од реализраниот испит, е достапен веднаш по завршување на полагањето.

На тој начин кандидатот се информира за остварените резултати.

Испитните прашања можете да ги превземете на следниот линк :

https://is.gov.mk/base-of-exam-questions/

Секое манипулативно дејствие  за време на полагањето кое е  спротивно на начинот за полагање на испит и е конкретно утврдено во Правилникот за начинот за спроведување на испитот за стекнување со лиценца за инспектор, ќе се смета за недопуштено и кандидатот ќе биде отстранет од испитот.

Во овој случај ќе се смета дека кандидатот остварил негативни поени,односно не го положил општиот дел од испитот.

Ви посакуваме успех

Со почит

Инспекциски совет

 

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу Инспекциски совет, Државен управен инспекторат и Инспекторат за употреба на јзиците

На ден 24.02.2021 година, во просториите на Инспекциски совет, членот Јулијана Силјановска, по овластување на претседателот на Инспекциски совет, г-ѓа Кети Василеска, в.д. директорка на Државениот управен инспекторат и г.Фатмир Исени, директор на Инспекторатот за употреба на јзиците потпишаа Меморандум за соработка помеѓу Инспекциски совет, Државен управен инспекторат и Инспекторат за употреба на јзиците.

Целта на овој Меморандум за соработка е обезбедување на стручна поддршка од страна на ДУИ, во исполнувањето на обврските на ИУЈ за спроведување на деветмесечната практична работа и обука на работно место, за стекнување на лиценца за инспектор, за кандидатите за инспектори за надзор над употребата на јазиците, под надзор на ментор.

Улогата на Инспекциски совет е мониторинг над спроведувањето на активностите предвидени со овој Меморандум за соработка.

 

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 (0)2 3121 077

Електронска адреса: contact@is.gov.mk