Инспекцискиот совет организираше работен состанок со претставници од Инспекторатот за употреба на јазиците и Државниот управен инспекторат


Претседателката на Инспекцискиот совет и членот на Советот надлежен за област управа Благоја Гешоски, на ден 21.1.2021 година,  остварија работен состанок со Директорот на Инспекторатот за употреба на јазиците и директорката на Државниот управен инспекторат.

На состанокот беше разговарано за следната фаза од обуката на  инспекторите, односно практична работа и обука на работно место, под  надзор на ментор.

 

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk