Сашо Мержаноски
Тел.:
Е-маил: s.merzanoski@is.gov.mk

Генерален секретар на Инспекциски совет од 16.11.2022 година.

Роден во Скопје на 09.05.1987 година.

Дипломира на Правниот факултет “Јустинијан Први” во 2008 година, а магистрира во 2011 година. Има положено и правосуден испит во 2013 година.

 

Работно искуство:

Волонтер во Основен суд Скопје 1 Скопје – 2008 година

Адвокатска канцеларија 2009-2011

САБА- професор по право 2011-2013

Академик – 2013-2017

Општина Кисела Вода – раководител на одделение 2017-2022

 

Присуства на обуки и семинари:

“Европско кривично право”  2010 година

“Центар за развој на образованието”  2013 година

Legal Risk Management 2013-2016

Обуки од граѓанското, управното право и работните односи, семинари организирани од ДКСК, UN woman за родова еднаквост, Прогрес институт и проекти организирани од Евро-атлантски совет на РСМ

Има и објавено публикации во Ревијата за кривично право и криминологија, Прогрес институт – “Промени во моделот на средното стручно образование – 2017 година” и на Политичката академија за социјална демократија – 2017/2018 година
Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk