Остварена работна средба во Тирана - продолжување на соработката со Европската банка за обнова и развој


На 9ти и 10ти ноември 2021 година во Тирана се одржа работна средба помеѓу претставници од Инспекцискиот совет и Европската банка за обнова и развој (ЕБРД), канцеларија во Тирана.

Целта на оваа средба беше формализација на активностите за понатамошно продолжување на соработката помеѓу Инспекцискиот совет и ЕБРД, во насока дигитализацијата и автоматизацијата на инспекциската постапка и работењето на инспекциските служби.

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk