Доделени лиценци за инспектори од областа на земјоделство, шумарство, ветеринарство и безбедност на храна


На ден 16.2.2022 година во просториите на Инспекцискиот совет со почеток во 12 часот, Претседателката на Советот м-р Магдалена Филиповска Грашкоска заедно со надлежниот Член од Областа на земјоделство, шумарство, ветеринарство и безбедност на храна Меџит Јусуфи, директорот на Државниот инспекторат за земјоделство Зоран Шапуриќ и директорот на Агенцијата за храна и ветеринарство Николче Бабовски, доделија 11 лиценци за инспектори од областа на земјоделство, шумарство, ветеринарство и безбедност на храна, кои успешно ја реализираа целата постапка за стекнување со лиценца за инспектор согласно Законот за инспекциски надзор.

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk