Одржан форум на Тема: Ризици од корупција и интегритет на инспектори


Во периодот 02-03 јуни во Охрид, во организација на Инспекцискиот совет и Центарот за развојни политики – Идеас Депо, а во рамки на Активноста – Техничка помош за инспекциските реформи,  поддржан од Проектот на УСАИД за Граѓанско учество, се одржа Форум на засегнати страни на тема превенција од корупција во инспекцискиот систем и наставна програма за обука за интегритет на инспекторите. На форумот активно учество земаа Државниот пазарен инспекторат, Државниот инспекторат за животна средина, Државниот санитарен и здравствен инспекторат, претставници од Кабинетот на Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, како и надлежните членови од Инспекцискиот совет.

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk