Одржан форум за стратешки насоки во инспекцискиот надзор и примена на Законот за инспекциски надзор


Во период од 29-30 Јуни во Охрид, во организација на Инспекцискиот совет и Центарот за развојни политики – Идеас Депо, а во рамки на Активноста – Техничка помош за инспекциските реформи, поддржан од Проектот на УСАИД за Граѓанско учество, се одржа Форум за стратешки насоки во инспекцискиот надзор и примена на Законот за инспекциски надзор. Учество земаа претсавници на сите инспекциски служби во надлежност на Испекцискиот совет, претставници од кабинетот на г-ѓа Славица Грковска, Заменик на Претседателот на Владата задолжен за политики за добро владеење, претставници од Стопанската комора на Северна Македонија, Сојуз на стопанските комори на Северна Македонија, Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии, Стопанска комора на северо-западна Македонија и Министерството за информатичко општество и администрација.

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk