Локални инспекциски служби во интерес на граѓаните


100-тина локални инспектори и раководители на општински инспекциски служби присуствуваат на дебата во организација на НВО Инфоцентарот и партнерските организации Спектар од Крива Паланка и Центарот на заедницата на општина Струга, во рамки на проектот „Локални инспекциски служби во интерес на граѓаните“, поддржан од Цивика Мобилитас.
?На дебатата се презентираат наодите од анкетата која опфати 96 локални инспектори од повеќе општини низ државата во врска со примената на новиот Закон за инспекциски надзор.
?Инфографиците со клучните резултати на анкетата се достапни на следниов линк: https://www.facebook.com/NVOInfocentar/posts/5774317659287692

Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk