Работна средба на Министерот за информатичко општество и администрација во Инспекцискиот совет


Денес (15.03.2023 година) во посета на Инспекцискиот совет беше Министерот за информатичко општество и администрација Проф. Др. Азир Алиу, кој оствари средба со Претседателката на Инспекцискиот совет Даниела Рендевска и членовите на Советот. На средбата Министерот беше запознаен со работата на Инспекцискиот совет и неговите надлежности согласно Законот за инспекциски надзор, обемот на работа која ја извршува Советот, како и предизвиците со кои се соочува.


Веб порталот е изработен со поддршка на Проектот на ЕБОР – „Поддршка за подобрување на ефективноста на инспекциските служби во Северна Македонија“. Информациите објавени на оваа веб страница не ги одразуваат ставовите на Европската банка за обнова и развој или Владата на Луксембург.

ул. Даме Груев бр.3 блок 2, локал 5

1000 Скопје

Република Северна Македонија

Контакт телефон: +389 02 310 30 30

Електронска адреса: contact@is.gov.mk